fbpx

BLOG

Email Marketing: Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να στείλετε newsletters

email marketing

Το Email Marketing με τη σωστή αποστολή newsletters αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να χτίσετε μια κοινότητα που θα υποστηρίζει την επιχείρησή σας και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξή της. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε ROI (Return on Investment) ανάμεσα σε όλες τις άλλες online marketing πρακτικές. Αν λοιπόν προσπαθείτε να αυξήσετε το open rate των newsletters σας, θα πρέπει εκτός των άλλων να λάβετε υπόψη την κατάλληλη ώρα, για να ολοκληρώσετε μία email marketing καμπάνια.

Η σωστή ώρα και ημέρα αποστολής είναι οι βασικότεροι παράγοντες επιτυχίας μίας emailκαμπάνιας. Για να εντοπίσουμε λοιπόν τη σωστή στιγμή, σχεδιάσαμε μία έρευνα ακριβώς πάνω στο θέμα του email marketing και εξάγαμε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία και μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας στο νέο άρθρο μας.

Ξεκινήστε με Α/Β testing

Αναρωτιέστε ακόμα αν θα πρέπει να προχωρήσετε σε A/B tests, ώστε να καταλάβετε τη συμπεριφορά των χρηστών; Η απάντηση είναι σίγουρα ΝΑΙ!  Στην πραγματικότητα θα πρέπει να πειραματιστείτε με διάφορες ώρες, προκειμένου να εντοπίσετε ακριβώς την καλύτερη ώρα που ανταποκρίνεται στην λίστα του newsletter σας. Κάθε λίστα αποτελείται από άτομα με ένα συγκεκριμένο προφίλ ενδιαφερόντων και συνηθειών. Αυτό σημαίνει ότι η καλύτερη στιγμή πιθανότατα δεν είναι ίδια για όλες τις επιχειρήσεις. Οφείλετε όμως να λάβετε υπόψη σας κάποιες βασικές διαπιστώσεις που θα αναλύσουμε παρακάτω και σε γενικές γραμμές ισχύουν για κάθε κοινό. Πάνω σε αυτές θα πρέπει να στήσετε το A/B testing σας.

Βρείτε την καλύτερη ώρα

Η καλύτερη ώρα αποστολής εξαρτάται προφανώς από τo προφίλ του target group μιας καμπάνιας. Βέβαια, υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που θεωρούνται πράγματι αποδοτικές και μπορούν να αποφέρουν αύξηση του Conversion Rate και μακροπρόθεσμα αύξηση των πωλήσεων.

best hours open rate

  • Νεκρές ώρες (10μ.μ. – 6π.μ.)

Το μεγαλύτερο ποσοστό των e–mails που στέλνονται αυτήν τη ώρα δεν ανοίγονται, επομένως δεν αποφέρουν κανένα όφελος σε εσάς. Οι περισσότεροι παραλήπτες τις ώρες αυτές κοιμούνται.

  • Πρωινή ενημέρωση (6π.μ. – 10π.μ.)

Τις πρώτες πρωινές ώρες ο κόσμος πίνοντας τον πρωινό καφέ διαβάζει τα νέα της ημέρας, σερφάρει στο facebook και ρίχνει μια ματιά στα email του.  Οι πρώτες ώρες της ημέρας προσφέρονται για email καμπάνιες, καθώς το target market σας είναι δεκτικό σε newsletters και προσφορές.

  • Ώρες εργασίας (10π.μ.- 12μ.μ.)

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι υποψήφιοι πελάτες σας είναι συγκεντρωμένοι στην εργασία τους και σπάνια θα διακόψουν, για να ανοίξουν κάποιο newsletter. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις ώρες.

  • Lunch Break (12μ.μ. – 2μ.μ.)

Θεωρητικά τις ώρες αυτές θα μπορούσατε να τραβήξετε το ενδιαφέρον του κοινού σας. Στην πραγματικότητα όμως, στο μεσημεριανό του διάλειμμα ο κόσμος θέλει να χαλαρώσει, να μιλήσει στο τηλέφωνο, να ανταλλάξει νέα και όχι να ανοίξει ενημερωτικά newsletters. Άρα, κρατήστε την καμπάνια σας για μία καλύτερη ώρα.

  • Επιστροφή στην εργασία (2μ.μ. – 3μ.μ.)

Μετά το διάλειμμα για φαγητό, οι περισσότεροι επιστρέφουν στην εργασία τους και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οι συγκεκριμένες ώρες σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για emailmarketing.

  • Απόγευμα (3μ.μ.- 7μ.μ.)

Πρόκειται για ώρες που κάποιοι φτάνουν στο τέλος της εργασίας τους, άλλοι εξακολουθούν να δουλεύουν και άλλοι επιστρέφουν σπίτι. Το κοινό σημείο όλων είναι ότι, καθώς η μέρα περνάει, η κούραση έχει αρχίσει να φαίνεται. Το χρονικό διάστημα ενδείκνυται για καμπάνιες που έχουν σχέση με ταξίδια, διακοπές και τουρισμό.

  • Η σωστή ώρα (7μ.μ.- 10μ.μ.)

Οι συγκεκριμένες ώρες είναι ιδανικές για προωθητικές ενέργειες και email καμπάνιες. Ο κόσμος ξεκουράζεται και κοιτάει προϊόντα στο διαδίκτυο ή πραγματοποιεί online αγορές. Αξιοποιήστε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να προωθήσετε τις καμπάνιες σας!

Σημειώστε την καλύτερη ημέρα

Ένα πετυχημένο Email Marketing απαιτεί και τη σωστή στρατηγική στον χρόνο αποστολής. Λάβετε υπόψη σας πως δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες, επομένως πρέπει να εντοπίσετε την συγκεκριμένη ημέρα που το κοινό σας ανταποκρίνεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα email  σας.

Με βάση τη δική μας εμπειρία, ξεχωρίσαμε συγκεκριμένες ημέρες που αποδίδουν καλύτερα στο email marketing.

 

days best day

 

Με βάση τα στατιστικά η Πέμπτη είναι η καλύτερη ημέρα για να στείλετε newsletters, καθώς σημειώνει πάνω από 25% open rate. Οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν παρουσιάζουν σημαντική διαφορά μεταξύ τους με το open rate τους να κυμαίνεται στο 5%.  Το Σάββατο και η Κυριακή παρουσιάζουν το χαμηλότερο open και click rate, οπότε μην τις προτιμάτε για να κάνετε email marketing.  Η συμβουλή μας είναι να στέλνετε τα newsletters μέσα στη βδομάδα, με ιδιαίτερη προτίμηση την Τρίτη και την Πέμπτη, υπολογίζοντας εξίσου και την κατάλληλη ώρα.

Για να επιτύχετε οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια, πρώτα πρέπει να έχετε σχεδιάσει το κατάλληλο πλάνο και τη σωστή στρατηγική. Στη Develop Greece θεωρούμε πως η σωστή στιγμή είναι η μία παράμετρος που πρέπει να αναλύσετε σε βάθος, εάν θέλετε να τελειοποιήσετε το email marketing. (Πηγή https://developgreece.com)

Αυτά και άλλα πολλά στο Diploma in Digital Marketing & Social Media που διοργανώνει το Future Business School.

Συμπλήρωσε τώρα την Αίτηση Ενδιαφέροντος για το Diploma in Digital Marketing & Social Media